זוג ג'אקו שלא מתחבר - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: רביית תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- אשכול: זוג ג'אקו שלא מתחבר (/showthread.php?tid=52) |
RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-08-2018 אלה התמונות שהלל שלח לי RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-08-2018 תמונות נוספות RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-08-2018 התוכים מקסימים והתמונות יפות. האם אני רואה שלאחד מהם יש נוצות גזורות? RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - ג'אקו - 02-08-2018 זה לא נוצות גזורות אלא נשוכות. הוא נושך לעצמו מידי פעם את הנוצות עד שהוא צורח מכאב ומפסיק... בעיקר כשהוא רוצה תשומת לב.. או איזה פינוק... RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-08-2018 ישנן סיבות רבות לתופעת המריטה אצל תוכים, אחת מהן יכולה להיות גודל הכלוב והצפיפות בו. אורך הכלוב שלך הוא 1.5 מטר, שזה אורך גבולי עבור הצלחת הרבייה. אני מציע לך להוריד את הצעצועים או לפחות לצמצם אותם למינימום. כך יהיה לתוכים מרחב גדול יותר לתנועה. שים בכלוב צעצוע אחד ובכל יומיים תחליף להם את הצעצוע, זה יהיה להם יותר מעניין. כמו כן, כדאי מאוד לתלות את תיבת הקינון באחד הדפנות של הכלוב מבחוץ (אם תתלה מבפנים, תקטין עוד את המרחב בתוך הכלוב) ובמקום הגבוה ביותר האפשרי. שים, מוט עמידה, לפני פתח הכניסה, כך שהתוכים יוכלו לעמוד על המוט ולהיכנס פנימה. בחלקו הפנימי של תיבת הקינון ומתחת לפתח הכניסה, צריך להיות מעין סולם, כדי שהתוכים יוכלו להיכנס לתיבה בזהירות ולא יצטרכו לקפוץ פנימה ולסדוק (או לשבור) את הביצים. כמו כן, תרפד את רצפת התיבה בניסורת שתקנה בחנות לחיות מחמד (ניסורת מנגריה חשודה כמורעלת). בהצלחה. RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-08-2018 אנא, תציין מהו התפריט השבועי של התוכים. RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-08-2018 ובהזדמנות זו, ארחיב ואסביר קצת בעניין מריטת נוצות דומה ליתר בעלי-החיים, גם התוכים, זקוקים לויטמינים ומנרלים. לפעמים חוסר מזערי, או עודף, באחד מהם עלול לגרום לבעיות. המנרלים שמדובר בהם: סידן, כלוריד, מגנזיום, זרחן, נתרן, אשלגן, נחושת וגפרית. כמו כן, קיימים גם יסודות קורט, שנדרשים בכמויות קטנות מאד וכוללים את הברזל, כרום, נחושת, פלואוריד, יוד, מנגן, סלניום, ואבץ. לפעמים קורה שמינרלים עיקריים מגיבים עם יסודות-קורט, ולעתים נוצרים מצבי חוסר איזון בריכוזי המינרלים השונים שעלולים לגרום לבעיות. למשל, אכילת זרחן בכמות גדולה מדי עלולה להפריע לספיגת המגנזיום. עודף של נתרן עלול לגרום לאיבוד של סידן. עודף של מנגן במזון עלול לגרום לחסר ברזל. לעתים תגובה כימית בין מינרלים לויטמינים עלולה לגרום לבעיות בלתי-רצויות כמו עודף בנחושת ייגרום להרס של ויטמין C. לכן התזונה צריכה להיות מאוזנת. RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - Somech - 02-10-2018 יכול גם לשלוח אלי למייל ואני אעזור לך להעלות בשמחה . RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - ג'אקו - 02-11-2018 אז ככה: התפריט מבוסס על כופתאות (P15 הצבעוני), שזה יש להם בכלוב כל הזמן. הם מקבלים מידי פעם גם אגוז (מלך) בערך 1 ליום (לכל אחד). וכן קצת תפוחים. ומידי פעם גרעינים כפינוק. פעם בשבוע הם אוכלים גם קצת גזר. יש להם סידן בכלוב, אבל הם כמעט לא נוגעים בו. אני מסופק אם המריטה קשורה לתזונה, כי הוא לא ממש מורט את הנוצות, אלא מושך אותם. וגם זה לא הרבה, יש לו ניצוי כמעט מושלם חוץ מהנוצות תעופה הארוכות שאותם הוא מושך. כנראה הוא התרגל שכשהוא צורח, מיד מישהו מגיע לבדוק מה קורה, ואז הוא מקבל תשומת לב. RE: זוג ג'אקו שלא מתחבר - צבי דגן - 02-11-2018 אני נוטה להסכים איתך שזה לא בגלל התזונה ובכול זאת אני ממליץ לך לתת לו את התפריט השבועי הזה, כדי שהתזונה תהיה נכונה, מגוונת ומאוזנת:
|