התוכים שלי בשבועיים האחרונים נושכים/מנשירים נוצות מהזנב מישהו יכול אולי להגיד לי מה הבעיה והאם זה משהו רציני?
אני רואה שנוצות רבות קרועות ומכורסמות.
אנא, תתייחס לשאלות האלה:
11-23-2019, 04:00 PM
אם מדובר רק בנוצות הזנב לדעתי זה בגלל סורגי הכלוב.
מכאן נשאלת השאלה שלי- המוט שבכלוב באיזה אורך הוא נמצא כלפי סורגי הכלוב?
אין בעיה עם הכלוב כי לפניי חודשיים הנוצות היו במצב מעולה אולי זה בגלל שצפוף להם בתיבת קינון? אולי היה חסר קצת נסורת הוספתי להם בכל מקרה עוד נסורת לתיבת קינון
התזונה השבועית שלהם זה תערובת גרעינים ואין הרבה גרעיני חמנייה ויש אבן סידן בכלוב אבל איזה חודש וחצי לא היה מדי פעם אני זורק להם איזה ירק או פרי אבן סידן לא יעזור, אם התוכי אוכל יותר מ- 4% זרעי חמניות.
11-24-2019, 06:03 PM
בעונת הרבייה לתת מזון ביצים כל יום, ככה הוא יכול להישאר קבוע בכלוב מאשר ביצה קשה. להרגיל את התוכי לכופתיות- במשך כמה ימים להוסיף עוד כלי עם כופתיות ולראות שהתוכי אוכל אם כן אז אפשר לעבור לשלב הבא שהוא בכלי אחד לערבב את הכופתיות יחד עם המזון הקבוע גם כמה ימים ולראות אם אוכל, אם כן אתה יכול כבר לשים רק את הכופתיות קבוע. מאמר איך להרגיל את התוכי לכופתיות נמצא כאן תפריט תזונה של צבי נמצא כאן תערובת השרייה אני מעדיף לקנות מוכן לדוגמא כאן איך להכין בעצמך ראה כאן איך להשרות ראה כאן וקבל גם סרטון כופתיות שמתאימות לגרין צ'יק לדוגמא נוטריבירד G14 של חברת ורסלה- לגה
11-24-2019, 07:00 PM
שים לב שהתזונה שלהם לקויה.
לא יעזור אבן הסידן אם התוכי אוכל יותר מ- 4%-5% חמניות. התזונה הנכונה לתוכי צריכה להיות מגוונת ומאוזנת:
זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול.
11-24-2019, 07:00 PM
שים לב שהתזונה שלהם לקויה.
לא יעזור אבן הסידן אם התוכי אוכל יותר מ- 4%-5% חמניות. התזונה הנכונה לתוכי צריכה להיות מגוונת ומאוזנת:
זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול.
11-24-2019, 07:03 PM
אין קשר לנסורת
מה גודל תא ההטלה? יש עוד נוצות מסביב? אולי הוא בחילוף נוצות? התזונה שלו לא מאוזנת צריכה להיות מבוססת על כופתיות מדי יום, 3 פעמים בשבוע תערובת זרעים איכותית (לשמור בצד את זרעי החמנייה) פעם- פעמיים בשבוע תערובת השרייה, ירק מעט מדי יום, פרי פעם- פעמיים בשבוע. ביצה קשה לחתוך ל- 4 רבעים ובמשך השבוע לתת רבע כך שזה יוצא ביצה קשה אחת 4 פעמים בשבוע
11-24-2019, 07:06 PM
אבן סידן לא יעזור, אם התוכי אוכל יותר מ- 4% זרעי חמניות.
11-25-2019, 10:11 AM
המשמעות של זרעי החמניות לתוכי
תוכים מאוד אוהבים זרעי חמניות, אך אין זה אומר שזה בריא להם. מעבר לכך שזרעי חמניות מכילים אחוזי שומן גבוהים מאוד, הם גם מכילים הרבה מאוד זרחן. הזרחן מונע את ספיגה של סידן בגוף ולכן אינם בריאים לתוכים. מומלץ מאוד שזרעי חמניות לא יהיו בכלל חלק מהתזונה הקבועה של התוכי, אלא להשתמש בהם אך ורק כגמול בזמן אילוף וגם אז רק בכמות מוגבלת. מומלץ מינון של כ- 4%-5% מהתפריט של התוכי. אם זה יהיה מזונו העיקרי של התוכי, הוא עלול לסבול מחוסר חמור בסידן. |
|