04-29-2022, 02:22 PM
חח יפה כל הכבוד!
04-29-2022, 02:22 PM
חח יפה כל הכבוד!
04-29-2022, 05:02 PM
ברור.
מסופר בגמ' על רב נדמה לי (בבא מציעא פ' המקבל עמ' ק') שהלך לבית הקברות, עשה מה שעשה, וראה ש 99 מהאנשים מתו מעין הרע, ורק 1 מת שלא מעין הרע. יש מאות סיפורים על נזקים שנעשו בעקבות עין הרע. אם זה מעניין אותך הנושא, תוכל לעיין פה https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%...7%A8%D7%A2 העזרה שלי- מהניסיון שלי. אני לא אחראי על שום נזק שיקרה בעקבות זה!
04-30-2022, 07:44 PM
(04-30-2022, 05:37 PM)פינקים כתב: ברור. יפה מאוד! אהבתי את הציטוט של הגמרא! גם לי היה זכור משהו כזה בגמרא, אבל לא זכרתי את כולו.
04-30-2022, 08:59 PM
ההסבר בקישור מתחיל במילים האלה: "עין הרע הוא מושג מיסטי", ומאחר שמיסטיקה היא משהו לא ברור, מסתורי שיש המכנים זאת בשם "תורת הנסתר" - שהוא תחום שתלוש מהעולם המדע ונוגע לקסם ולחוויות רוחניות, סובייקטיביות, ולכן הן לא בהכרח נכונות, בדומה לכל האמונות הטפלות.
אם אתה בוחר לאמין - זה עניינך. לא הבנתי מהציטוט שלך בגמרא: ש-99 מהאנשים מתו מעין הרע, איך בדיוק קבעו את המספר הזה?
05-01-2022, 07:26 AM
אני חושב שהוא עשה זאת על פי הקבלה.
זה הציטוט מהגמרא והסיר ה' ממך כל חולי אמר רב זו עין רב לטעמיה דרב סליק לבי קברי עבד מאי דעבד אמר תשעין ותשעה בעין רעה ואחד בדרך ארץ אומר רש"י - עבד מה דעבד - יודע היה ללחוש על הקברות ולהבין על כל קבר וקבר באיזו מיתה מת אם מת בזמנו אם בעין רעה. וכך גם נאמר במשנה (אבות פ"ב מי"א): 'רבי יהושע אומר עין הרע ויצר הרע ושנאת הבריות מוציאין את האדם מן העולם'. הסיבה שהמדע לא מאמין בנסתר כי אין לו איך לחקור אותה, כמו שהוא לא יכול לחקור נשמה, והיה מי שאמר "ניתחתי אלפי גופות ולא מצאתי נשמה" המלבי"ם (משלי כג ז-ח) כתב שיש בעין הרע ארס, ואם בעל עין הרע יביט על לחם זמן רב, האוכל את הלחם ימות לפי שיש בו ארס המזיק. (היה מעשה בחתונה שקנו עוגה מפוארת ומדהימה, ושמו אותה בכניסה לאולם, כל מי שנכנס הביט בה, ועשה עין הרע. כשפתחו אותה, מצאו את כולה מבפנים רקובה ומגעילה.) להרחבת הנושא * אם זה מעניין אותך https://www.hidabroot.org/%D7%A2%D7%99%D...7%A8%D7%A2 העזרה שלי- מהניסיון שלי. אני לא אחראי על שום נזק שיקרה בעקבות זה! (05-01-2022, 07:26 AM)פינקים כתב: אני חושב שהוא עשה זאת על פי הקבלה.
05-01-2022, 11:14 AM
הגעת ללשון הרע, ולמילים לא ראויות.
בבקשה לא להמשיך. העזרה שלי- מהניסיון שלי. אני לא אחראי על שום נזק שיקרה בעקבות זה!
05-01-2022, 12:04 PM
גם אני יכול להגיד לך את אותו הדבר: ברגע שאתה מזכיר לי אמונות טפלות, אתה בעצם מדבר "לשון הרע" ודברים שאינם ראויים.
זה עובד אותו הדבר לשני הצדדים. ולכן, אם אתה באמת רוצה לדון בסוגיה וללבן את העניין, אתה צריך להתנתק מרגשות ולדבר רק מתוך הראש, המוח, ההיגיון והחשיבה הלוגית. |
|